Преводи, легализация и набор на текст в Сливен от фирма Кари Трейд ЕООД  
За нас | Кариери | Цени | Контакти
 
РекламаIstanbul 110lv
Adriatika
Обучение в чужбина

Ученици от езиковата гимназия направиха албум за гр. Сливен


Преводи Сливен адмирира дейността на учениците по създаването на албум, който да популяризира богатствата на родния край.

Monument of Hadji Dimitar

Ученици от 12 клас в Гимназията с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" завършиха албум с културните и исторически паметници от цялата област, върху който работиха от две години и с който целят да възродят културния туризъм в Сливен.


 

На редакционната ни поща дойде писмо от ученичката Ламбрини Янакиева, в което тя пише: "Идеята за съставяне на албум, популяризиращ родния край, хрумна на мен и съучениците ми преди около две години. Бяхме подтикнати от желанието да допринесем за културния туризъм в областта и да привлечем интереса на младите към нашия град, защото вярваме, че в него си струва да се живее и инвестира! Целта, която си поставихме, беше да оформим албума на всички езици, които се изучават в гимназията - английски, немски, френски, испански и руски, след което, с общи усилия да го разпространим в България и чужбина, сред наши и чужди студенти. Представихме идеята си пред няколко общински представители и получихме разбирането и подкрепата им, което много ни обнадежди! Когато човек се захване с нещо трудоемко, е важно да знае, че каузата му намира одобрение сред останалите!

The

 

И така, започнахме - някои от нас се заеха със снимките (заснети бяха всички паметници в областта с историческа и културна стойност), други намираха информация, трети я превеждаха, четвърти изготвяха дизайна. Консултирахме се със специалисти за детайлите, съветвахме се един с друг и сега, 2 години по- късно, английският вариант е готов. Това е голяма гордост за нас, тъй като албумът обхваща над 40 обекта и работата по него беше доста обемна. Точно това е причината да сме толкова доволни сега, когато виждаме плода на нашия труд, и искрено се надяваме, че в близките месеци проектът ни ще бъде осъществен на 100%.

Албумът все още не е отпечатан. Имаме обещание за спонсориране на определен тираж, но това не е напълно уточнено. След като се отпечата, той ще бъде разпространяван основно в чужбина от наши ученици. Много бихме искали да можем да го предлагаме и тук, но средствата за отпечатването са ограничени и всичко зависи от това колко броя ще можем да си набавим. Мислим и върху виртуалното му разпространение, което вероятно ще бъде по-лесно и с което бихме могли да се справим сами. Много ще се радваме, ако има интерес, всякаква помощ за отпечатването му, би ни била от полза".

Б.ред. - Екипът ни поздравява учениците от Езиковата гимназия за хубавата идея и още по-хубавата реализация! Това ни дава надежда, че този град ще го има и в бъдещe!

 

Източник: http://sliven-news.com/index.php/sliven/3844-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D1%83%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD.html

преводибургас преводиварна преводивеликотърново преводидобрич
преводикърджали преводипазарджик преводипловдив преводирусе
преводисливен преводисофия преводистаразагора преводиямбол
реводипървомай реводисвищов преводихасково

Кари Трейд ЕООД

пл. Александър Стамболийски 1, етаж 4, офис 5, 8800 Сливен, България
Телефон: 044/592 642
Превод, легализация и набор на текст.

Работно време:

Понеделник-Петък 9:00 - 18:00
Събота 10:00 - 15:00
Неделя - почивен ден
Copyright © 2021 преводисливен.com
All rights reserved
дизайн и оптимизация от bgwebdesign.org